Verschillende soorten kussens

hoofdkussen

Een kussen is er niet alleen om lekker te kunnen liggen, deze heeft ook zeker een functie. Tijdens het slapen is het de bedoeling dat de nekspieren worden ontlast, niet voor niets zijn er verschillende soorten beschikbaar. Afhankelijk van de houding waarin je ligt is er een hoofdkussen beschikbaar, maar ook de hardheid van het matras speelt mee bij de keuze van een kussen. Bij smulderstextiel.be heb je de keuze uit een aantal soorten kussens, die ieder hun unieke eigenschappen hebben.

hoofdkussen

Kiezen van een kussen

Je vraagt je natuurlijk af hoe je het beste een keus kunt maken voor een hoofdkussen, iedere slaaphouding heeft namelijk een ander soort kussen nodig. Slaap je bijvoorbeeld op je buik dan heb je voldoende aan een zacht kussen die niet zo hoog is, een te hoog kussen kan de nekspieren overbelasten. Iemand die op zijn rug slaapt, heeft een iets hoger kussen nodig, op deze manier kunnen de nekspieren ontspannen. Slaap je op je zij, dan heb je een dikker kussen nodig voor de nodige ontspanning.

Hard of zacht kussen?

Of je een hard of zacht kussen wilt, ligt aan je persoonlijke wensen. Toch is het ook verstandig om te kijken naar de hardheid van het matras, vaak wordt dezelfde hardheid aangehouden. Ook de vullingen zijn van een hoofdkussen zijn van groot belang om lekker comfortabel te kunnen slapen, zo zijn er verschillende materialen die ook weer anders zijn. Zo is een donzen kussen lekker zacht, een kussen van traagschuim is veel steviger om op te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *