Tips voor het laten bedrukken van kleding

Je kleding laten bedrukken wordt bij veel mensen steeds populairder. Het is een makkelijke manier om een kledingstuk jouw eigen te maken met een uniek design. Voor zowel kinderen als volwassenen is het een creatieve manier om aan nieuwe kledingitems te komen. Ook bedrijven en verenigingen maken gebruik van deze methode, om hun naam te vertegenwoordigen. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten bij het bedrukken van kleding. Wat dit is, lees je hier!

Welke kleding?

Het is allang niet meer zo dat je alleen T-shirts kunt bedrukken. Ook sweaters, hoody’s, jurkjes, sportkleding, kinderkleding en noem het maar op! Bij sommige webshops kun je kiezen uit kleding, maar je kunt ook zelf kleding kopen en deze laten bedrukken. Het is handig om van te voren te kijken naar de mogelijkheden. Niet elke drukker werkt namelijk onder dezelfde voorwaarden. Hiernaast is het verstandig om te kijken naar de kwaliteit van de kleding. Als je bijvoorbeeld een bedrukt shirt wil voor een evenement, waarna je het nooit meer gaat dragen, kun je beter een goedkoop shirt bedrukken. Als het gaat om kleding dat je echt zelf gaat dragen voor een langere tijd, kun je meer investeren in de kwaliteit. Zo zal de bedrukken ook minder snel loslaten.

Bedrukking

Meestal ben je zelf helemaal vrij in de bedrukking. Zo kun je kiezen voor een leuke foto, tekst, slogan of logo. Houd hierbij wel rekening met de grootte van het kledingstuk. Zo is het niet heel mooi om een klein plaatje te plakken op een groot shirt of een grote tekst op een klein shirt. Breng dit een beetje in verhouding en probeer een balans te vinden tijdens het designproces. Hierbij is het ook verstandig om kleuren en patroontjes op elkaar af te stemmen, zodat het design één geheel wordt.