Schadeauto verkopen

jeep

Autoschade na een ongeval? Verkoop je voertuig aan een opkoper

Ondanks dat mensen er alles aan doen om het te voorkomen bestaat er toch de kans dat het jou op een dag overkomt: je raakt betrokken bij een verkeersongeluk. Als je eigen auto daarbij in botsing komt met een ander voertuig, dan is het natuurlijk ten eerste te hopen dat je er zelf zonder medisch leed van af komt. Mochten de zorgen daarvan zijn weggenomen, dan wordt het vanzelf tijd om na te gaan hoe je auto er eigenlijk voor staat. Mocht deze namelijk al te erg beschadigd zijn, dan kan het gewenst of zelfs nodig zijn je schadeauto te verkopen. Ja, want zo (schadeauto) wordt je auto genoemd zodra deze schade heeft opgelopen, zeker als de reparatiekosten hiervan niet gering zijn. Lees hieronder wanneer je dikwijls op verkopen van je schadeauto overgaat.

Wanneer is het slim of nodig je beschadigde auto te verkopen?

Op het moment dat je betrokken bent geweest bij een ongeval zal de schade aan je auto bestudeerd worden door een deskundige op dit gebied. Aan de hand daarvan zal worden bepaald hoe duur de reparatie uit zal vallen. Mocht de ingeschatte reparatieprijs hoger blijken te zijn dan de waarde van je auto op dat moment (de schade dan natuurlijk niet meegerekend), dan zal je auto als total loss worden aangemerkt. Er wordt dan aanbevolen je voertuig te verkopen aan een opkoper van schadeauto’s.

schadeauto verkopen

Kies een eerlijke en snelle opkoper

Het verkopen van je schadeauto is iets dat je kunt doen aan verschillende partijen. Uiteraard wil je hierbij graag inzetten op de hoogste verkoopprijs die mogelijk is. Zaak is dan ook om in zee te gaan met een opkoper die eerlijk en transparant te werk gaat. Zo weet je zeker dat je de juiste prijs voor je vehikel krijgt. Bovendien is snelheid geboden, want hoe sneller je je auto verkoopt, hoe eerder je financiële ruimte hebt voor het kopen van een nieuw voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *