Hoe verkoop je een auto snel?

Een auto verkopen op een snelle manier is niet zo makkelijk als je op het eerste gezicht zou denken. Zeker als je een goede prijs voor je vierwieler wil hebben. Een auto kan je in alle omstandigheden binnen een paar uren aan de straatstenen kwijt geraken, maar dat gebeurt vaak als je heel zwaar onder de prijs de wagen verkoopt. Om die reden is het uiterst belangrijk dat je op de hoogte bent hoe je het beste je auto verkoopt en de opties hiervoor op een optimale wijze weet te benutten. Heikel punt is dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan door heel vlug te handelen.

Hoe verkoop je het best je auto?

Je zal je de vraag moeten stellen hoe je de verkoop wil gaan organiseren: je auto verkopen aan een particulier of toch aan een gespecialiseerd autobedrijf die tweedehandswagens opkoopt. Het spreekt voor zich dat de opbrengst bij een particuliere verkoop een stuk hoger ligt dan bij een gespecialiseerde auto-ondernemer. Het grote voordeel bij een autobedrijf is wel dat je deal heel snel beklonken is. Het is aan jou om de juiste keuze te maken en te beslissen welke verkooppiste voor jou het beste uitkomt.

Auto verkocht en nu?

Ongeacht de manier van auto verkopen, zullen je autopapieren uiteraard in orde moeten zijn. Voor de bezitters van het kentekenbewijs mag het tenaamstellingsbewijs niet ontbreken en geldt ook voor de houders die over een kentekenkaart beschikken. Als je deze (bewijs) stukken niet vindt, kan je gelukkig bij de RDW nog een kaart aanvragen, zowel voor een tenaamstellingcode als voor een nieuwe kentekenkaart. Het APK bewijs en de verzekering zijn niet verplicht om te overhandigen. Hou wel rekening mee dat het niet leveren van een APK bewijs of verzekeringspapieren, invloed heeft op de verkoopprijs van je auto. Dat scheelt zich een slok op een borrel. Een auto verkopen is heel makkelijk die je zelf kunt uitvoeren. Uiterst belangrijk bij het auto verkopen is dat je de juiste papieren in je bezit hebt en kan voorleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *