Een nieuwe auto: waar moet je nog meer aan denken?

dashcams

Je gaat een nieuwe auto kopen. Waar moet je dan zoal aan denken? Op die vraag aan we hier in.

Documenten

Als je een nieuwe auto koopt, dan dienen er enige papieren in orde te worden gemaakt. De auto moet op jouw naam worden geregistreerd. Al vanaf 1 januari 2014 heeft het kentekenbewijs de vorm van een betaalpas. De auto zal minimaal een WA-verzekering dienen te hebben. Maar voor een nieuwe auto wordt normaliter een all-risk-verzekering gekozen. Het risico is anders vanwege de waarde van de auto zeer groot. Voor een nieuwe auto is geen APK-keuring nodig.

dashcams

Accessoires

Als je een nieuwe auto gaat kopen, probeer je er enige accessoires bij te bedingen. Een auto kan al behoorlijk compleet zijn, maar zijn ook modellen die eenvoudiger zijn. Misschien wil je mistlampen en/of siervelgen hebben. De auto kan een GPS-systeem ingebouwd hebben. Zo niet, dan kan je op je smartphone een GPS-app installeren en die gebruiken, maar die werkt toch niet echt handig. Je zou daarom bij de aanschaf van de auto er een GPS bij kunnen onderhandelen. Er zijn automodellen die standaard met een videocamera in de vorm van een ingebouwde dashcam komen, maar dat is minder gebruikelijk. Er zijn apparaten die een combinatie van GPS en videocamera zijn. We kunnen het daarom beter over functies hebben. Op die functies gaan we nu in.

GPS

Als je regelmatig naar locaties rijdt, waar je nog niet eerder bent geweest, dan is een GPS erg nuttig. Je hoeft niet op een wegenkaart te kijken noch te letten op de bewegwijzering. Je luistert naar de stem van de GPS en kan je handen op het stuur houden en de ogen op de weg. Dat komt de veiligheid ten goede.

Dashcam

Dashcams nemen videobeelden op van wat zich voor de auto afspeelt. Die beelden zijn in de eerste plaats bedoeld als hulpmiddel bij aanrijdingen. Als het onduidelijk is wie de schuld heeft, kunnen de videobeelden uitsluitsel geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *